Balkánská pleskavice se sýrem
25 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso mleté
- 100gramůSýr balkánský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
40 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sýr nastrouháme najemno. Hovězí maso opepříme, osolíme, důkladně promícháme s nastrouhaným sýrem a vytvoříme z něj placky silné asi 0,5 cm o průměru 10-15 cm.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a placky na něm po obou stranách upečeme dozlatova.
- 3Podáváme teplé, vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky a šopský salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.