Balkánské grilované kuře
70 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí prsa
- Omáčka
- 4decilitryPyré rajčatové
- 4decilitryOcet vinný
- 2decilitryOlej dýňový
- 2decilitryWorcester (worcesterská omáčka)
- 80gramůCukr třtinový
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceHořčice
- 4lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
38 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
188 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na středně velké kousky a necháme je zatím stranou.
- 2Omáčka: Rajčatové pyré dáme do kastrůlku, přilijeme ocet, dýňový olej, worcesterskou omáčku, pomerančovou šťávu, med a vše smícháme. Přidáme jemně nastrouhaný česnek, vsypeme cukr, vmícháme hořčici a ještě jednou suroviny zamícháme.
- 3Kastrůlek se surovinami položíme na sporák. Na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi tak 10 minut. Hotovou omáčku udržujeme teplou.
- 4Gril potřeme olejem, nahřejeme na střední teplotu. Na gril naskládáme připravené kousky masa, opečeme z každé strany 4 minuty. Předpečené kousky masa z grilu přeložíme do misky s připravenou omáčkou. Na gril položíme pečící papír, který vidličkou propícháme. Maso vybereme z omáčky, poskládáme blízko sebe na horký gril vyloženým papírem. V pečení pokračujeme ještě přibližně 40 minut. Každých 10 minut maso sundáme z grilu, namočíme do omáčky a vrátíme zpátky na gril.
- 5Měkké a křupavé maso rozporcujeme na talíře, přelijeme teplou omáčkou, která nám zůstala a jídlo s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.