Balkánské grilované kuře

70 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
38 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
188 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa nakrájíme na středně velké kousky a necháme je zatím stranou.
  • 2
    Omáčka: Rajčatové pyré dáme do kastrůlku, přilijeme ocet, dýňový olej, worcesterskou omáčku, pomerančovou šťávu, med a vše smícháme. Přidáme jemně nastrouhaný česnek, vsypeme cukr, vmícháme hořčici a ještě jednou suroviny zamícháme.
  • 3
    Kastrůlek se surovinami položíme na sporák. Na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi tak 10 minut. Hotovou omáčku udržujeme teplou.
  • 4
    Gril potřeme olejem, nahřejeme na střední teplotu. Na gril naskládáme připravené kousky masa, opečeme z každé strany 4 minuty. Předpečené kousky masa z grilu přeložíme do misky s připravenou omáčkou. Na gril položíme pečící papír, který vidličkou propícháme. Maso vybereme z omáčky, poskládáme blízko sebe na horký gril vyloženým papírem. V pečení pokračujeme ještě přibližně 40 minut. Každých 10 minut maso sundáme z grilu, namočíme do omáčky a vrátíme zpátky na gril.
  • 5
    Měkké a křupavé maso rozporcujeme na talíře, přelijeme teplou omáčkou, která nám zůstala a jídlo s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.