Balkánský kapr

60 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
867 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
49 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra zbavíme od šupin, vykucháme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou, potom osušíme a zatím necháme stranou. Do hluboké oválné nádoby vsypeme sůl, pepř, mletou papriku, vše smícháme, kapra důkladně celého směsí potřeme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a připraveného kapra zprudka opečeme z obou stran. Červenou cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké proužky, česnek na kolečka, dáme je do misky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme do misky. Zelené papriky umyjeme, vyřízneme bílá žebra a rozkrájíme na kolečka. Kapii také nakrájíme na kolečka. Vejce rozklepneme, žloutek dáme stanou, bílek vložíme do nádoby, vidličkou rozšleháme, přidáme cukr, pomerančovou šťávu a promícháme.
  • 3
    Opečeného kapra položíme do středu pekáče, okolo něj naskládáme všechnu připravenou zeleninu, podlijeme vodou, zeleninu polijeme připraveným bílkem s pomerančovou šťávou a pekáč vložíme do předehřáté trouby, kde kapra spolu se zeleninou pečeme přibližně 40 minut.
  • 4
    Upečeného kapra vytáhneme z trouby, přikryjeme, necháme 10 minut odpočinout a spolu se zeleninou přeložíme na oválný podnos. Umístíme ho opět do středu podnosu, pečenou zeleninu naaranžujeme okolo, vše přizdobíme nasekanou petrželkou kudrnkou a rybu ozdobíme navíc nakrájenými měsíčky z citrónu. Takto připraveného kapra můžeme položit na stůl a nabízet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.