Balkánský kapr
60 min.
Ingredience
- 500gramůPaprika zelená
- 100gramůPaprika sterilovaná
- 500gramůRajčata
- 300gramůCibule červená
- 40gramůČesnek
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 2decilitryVoda pitná
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1kusCitrony
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1500gramůKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
867 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
49 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Kapra zbavíme od šupin, vykucháme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou, potom osušíme a zatím necháme stranou. Do hluboké oválné nádoby vsypeme sůl, pepř, mletou papriku, vše smícháme, kapra důkladně celého směsí potřeme.
- 2V pánvi rozpálíme olej a připraveného kapra zprudka opečeme z obou stran. Červenou cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké proužky, česnek na kolečka, dáme je do misky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme do misky. Zelené papriky umyjeme, vyřízneme bílá žebra a rozkrájíme na kolečka. Kapii také nakrájíme na kolečka. Vejce rozklepneme, žloutek dáme stanou, bílek vložíme do nádoby, vidličkou rozšleháme, přidáme cukr, pomerančovou šťávu a promícháme.
- 3Opečeného kapra položíme do středu pekáče, okolo něj naskládáme všechnu připravenou zeleninu, podlijeme vodou, zeleninu polijeme připraveným bílkem s pomerančovou šťávou a pekáč vložíme do předehřáté trouby, kde kapra spolu se zeleninou pečeme přibližně 40 minut.
- 4Upečeného kapra vytáhneme z trouby, přikryjeme, necháme 10 minut odpočinout a spolu se zeleninou přeložíme na oválný podnos. Umístíme ho opět do středu podnosu, pečenou zeleninu naaranžujeme okolo, vše přizdobíme nasekanou petrželkou kudrnkou a rybu ozdobíme navíc nakrájenými měsíčky z citrónu. Takto připraveného kapra můžeme položit na stůl a nabízet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.