Bamigoreng
35 min.
Ingredience
- 250gramůNudle vaječné
- 350gramůZelí čínské
- 1kusPaprika červená
- 250gramůVepřová kýta
- 1kusCibule
- 1kusZázvor celý
- 3lžíceOlej olivový
- 1,5lžičkyPasta Sambal Oelek
- 200gramůGarnát obecný
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOmáčka Ketjap
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nudle vaříme v osolené vodě cca 3-4 minuty, poté zprudka zchladíme, necháme okapat.
- 2Zelí očistíme, omyjeme, listy nakrájíme na široké pruhy a košťály na tenké nudličky. Papriku očistíme a společně s masem posekáme také na nudličky. Oloupeme cibuli, zázvor a česnek, najemno nasekáme.
- 3Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nudle. Vyjmeme a odložíme stranou. V pánvi zprudka cca 2 minuty osmahneme maso a zelené košťály. Přidáme cibuli, česnek, zázvor, zelí a papriku, společně restujeme další 2 minuty. Ochutíme lžičkou pasty sambal. Vmícháme garnáty, sójovou omáčku, cukr a nudle, vše prohříváme za stálého míchání 3 minuty. Dochutíme solí a ketjap manis.
- 4Rozdělíme na talíře, přidáme zbytek pasty sambal a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.