Bamigoreng

35 min.
Indonésie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nudle vaříme v osolené vodě cca 3-4 minuty, poté zprudka zchladíme, necháme okapat.
  • 2
    Zelí očistíme, omyjeme, listy nakrájíme na široké pruhy a košťály na tenké nudličky. Papriku očistíme a společně s masem posekáme také na nudličky. Oloupeme cibuli, zázvor a česnek, najemno nasekáme.
  • 3
    Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nudle. Vyjmeme a odložíme stranou. V pánvi zprudka cca 2 minuty osmahneme maso a zelené košťály. Přidáme cibuli, česnek, zázvor, zelí a papriku, společně restujeme další 2 minuty. Ochutíme lžičkou pasty sambal. Vmícháme garnáty, sójovou omáčku, cukr a nudle, vše prohříváme za stálého míchání 3 minuty. Dochutíme solí a ketjap manis.
  • 4
    Rozdělíme na talíře, přidáme zbytek pasty sambal a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.