Banány máčené v čokoládovo-fíkovém krému
17 min.
Ingredience
- Čokoládová poleva
- 1kusVanilkový lusk
- 4kusyFíky čerstvé
- 3lžíceOlej kokosový
- 3lžíceSvatojánský chléb - karobový prášek světlý
- 2lžíceVoda pitná
- Na obalení
- 50gramůMandle
- 2lžíceSlunečnice loupaná
- 1kusGrapefruity
- 2lžíceSirup javorový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
26 g
Cukr
107 g
Postup přípravy
- 1Den předem si namočíme do studené vody loupané mandle. Druhý den je promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a osušíme je. Poté je posekáme na malé kousky a dáme je do mísy. Přidáme k nim posekaná slunečnicová semínka. V druhé misce smícháme javorový sirup a šťávu z jednoho grapefruitu.
- 2Pak si připravíme čokoládovou polevu: pokrájené omyté zralé fíky dáme do mixéru, přidáme tekutý kokosový olej, karobový prášek, vyškrabaná semínka z jednoho vanilkového lusku, vodu a vše rozmixujeme na jemný kakaový krém. Krém rozdělíme do dvou misek.
- 3Zralé oloupané banány napíchneme na špejle, potřeme je připraveným sirupem, pak je obalíme v rozsekaných mandlích se semínky a dáme na na talíře. Ke každé porci dáme misku s čokoládovým krémem.
- 4Obalené banány s mandlemi si namáčíme do krému. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.