Banány máčené v čokoládovo-fíkovém krému

17 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
26 g
Cukr
107 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si namočíme do studené vody loupané mandle. Druhý den je promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a osušíme je. Poté je posekáme na malé kousky a dáme je do mísy. Přidáme k nim posekaná slunečnicová semínka. V druhé misce smícháme javorový sirup a šťávu z jednoho grapefruitu.
  • 2
    Pak si připravíme čokoládovou polevu: pokrájené omyté zralé fíky dáme do mixéru, přidáme tekutý kokosový olej, karobový prášek, vyškrabaná semínka z jednoho vanilkového lusku, vodu a vše rozmixujeme na jemný kakaový krém. Krém rozdělíme do dvou misek.
  • 3
    Zralé oloupané banány napíchneme na špejle, potřeme je připraveným sirupem, pak je obalíme v rozsekaných mandlích se semínky a dáme na na talíře. Ke každé porci dáme misku s čokoládovým krémem.
  • 4
    Obalené banány s mandlemi si namáčíme do krému. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.