Barevné toasty
30 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 20gramůCibulka jarní
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceKečup ostrý
- 200gramůMoravské uzené maso
- 40gramůMáslo čerstvé
- 70gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1lžičkaSůl
- 10krajícůChléb toastový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
28 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na tenké prstence nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Potom přidáme kečup, tence nakrájenou, jadřinců zbavenou zelenou a žlutou papriku. Přimícháme ještě drobně nasekanou chilli papričku. Nakonec vmícháme na tenké proužky nakrájené moravské uzené. Dochutíme solí, pepřem. Všechny suroviny dusíme 10-15 minut. Měla by se vyvařit všechna tekutina. Těsně před stáhnutím ze sporáku do směsi dáme nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.
- 2Na toastové chleby lžící položíme připravenou směs, každý toast posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékací mísu vymažeme máslem a připravené tousty naskládáme do mísy. Vložíme do nahřáté trouby a zapékáme tak dlouho, aby povrch sýra dostal nahnědlou barvu.
- 3Toasty poklademe na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.