Barevný celerový salát
20 min.
Ingredience
- 200gramůCeler sterilovaný
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusZelí hlávkové červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, vsypeme do mísy a promícháme se solí.
- 2Přidáme okapaný celer, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a vše promícháme.
- 3Ve vodě rozmícháme cukr, ocet a olej. Zálivkou přelijeme salát.
- 4Před podáváním necháme nejméně 2 hodiny v chladničce rozležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.