Barevný hlávkový salát
15 min.

Ingredience
- 200gramůCibulka jarní
- 1kusPaprika žlutá
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 350gramůSalát hlávkový
- 0,5lžičkaSaturejka
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
71 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, propláchneme pod tekoucí vodou a natrháme na menší kousky do mísy. Nejlépe skleněné.
- 2Žlutou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na menší proužky. Rajčata nožem pokrájíme na kostičky a spolu s paprikou vsypeme do mísy. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a přidáme do salátu.
- 3Salát promícháme, pokapeme citronovou šťávou a panenským olejem. Okořeníme saturejkou a osolíme.
- 4Podáváme vychlazený jako přílohu k masitým pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.