Basilejské perníky

50 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
7 g
Cukr
79 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Med nahřejeme ve vodní lázni, aby byl úplně tekutý. Přidáme nastrouhané mandle, cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme třešňovici, polovinu mouky a koření, druhou polovinu mouky zapracujeme postupně spolu s kandovaným nasekaným ovocem a nastrouhanou kůrou. Uhněteme hladké těsto, které necháme 1 hodinu uležet.
  • 2
    Z těsta vyválíme plát o síle 1 cm, který rozložíme na máslem vymazaném plechu s pečícím papírem a pečeme 20 minut při 180ti stupních.
  • 3
    Ještě z horkého plátu vykrajujeme tvořítky tvary nebo rozkrájíme na obdélníčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 18. 12. 2015
Basilejské perníky
Basilejské perníky jsou velice snadnou variantou na vánoční cukroví, vykrájela jsem je formičkou, což mi přišlo snadnější a i chuťově nejsou špatné.