Basilejské perníky
50 min.
Ingredience
- 1kilogramCukr krupice
- 2kilogramyMed včelí
- 600gramůKandované ovoce
- 1,5kilogramyMandle
- 2,5kilogramyMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůHřebíček
- 20gramůSkořice mletá
- 50gramůCitronová kůra
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrGriotka
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
7 g
Cukr
79 g
Postup přípravy
- 1Med nahřejeme ve vodní lázni, aby byl úplně tekutý. Přidáme nastrouhané mandle, cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme třešňovici, polovinu mouky a koření, druhou polovinu mouky zapracujeme postupně spolu s kandovaným nasekaným ovocem a nastrouhanou kůrou. Uhněteme hladké těsto, které necháme 1 hodinu uležet.
- 2Z těsta vyválíme plát o síle 1 cm, který rozložíme na máslem vymazaném plechu s pečícím papírem a pečeme 20 minut při 180ti stupních.
- 3Ještě z horkého plátu vykrajujeme tvořítky tvary nebo rozkrájíme na obdélníčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 18. 12. 2015
Basilejské perníky
Basilejské perníky jsou velice snadnou variantou na vánoční cukroví, vykrájela jsem je formičkou, což mi přišlo snadnější a i chuťově nejsou špatné.