Basilejský třešňový dort

75 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme teplým mlékem. Když je nasáklá rozšťoucháme ji najemno a smícháme s nasekanými mandlemi. Cukr s máslem utřeme do pěny, postupně vmícháme žloutky, potom mouku a nakonec rozmačkanou veku. Přidáme polovinu rozdrcených piškotů, skořici, kypřicí prášek a třešně a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme zbytkem nadrcených piškotů. Vlijeme těsto, uhladíme a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.