Basilejský třešňový dort
75 min.
Ingredience
- 500gramůVeka
- 2decilitryMléko plnotučné
- 120gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 7kusůVejce slepičí
- 100gramůMandle
- 5gramůSkořice mletá
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 800gramůTřešně
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůPiškoty dětské kulaté
- 20mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme teplým mlékem. Když je nasáklá rozšťoucháme ji najemno a smícháme s nasekanými mandlemi. Cukr s máslem utřeme do pěny, postupně vmícháme žloutky, potom mouku a nakonec rozmačkanou veku. Přidáme polovinu rozdrcených piškotů, skořici, kypřicí prášek a třešně a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme zbytkem nadrcených piškotů. Vlijeme těsto, uhladíme a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.