Baskický třešňový koláč

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku nasypeme do mísy, do středu rozklepneme vejce, přidáme dva žloutky, 200g másla, cukr, špetku soli a mleté mandle. Promícháme v husté těsto, vyválíme kouli, zakryjeme a necháme 2hodiny odpočinout při pokojové teplotě.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 210C.
  • 3
    Kruhovou formu vymažeme, vysypeme moukou. Dvě třetiny těsta rozválíme, vložíme do formy, vytvoříme silný okraj a potřeme třešňovým džemem.
  • 4
    Přikryjeme zbytkem těsta, které rovněž rozválíme, okraje těsta k sobě přitisknemem mokrými prsty.
  • 5
    Koláč potřeme vaječným žloutkem a pečeme 40minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.