Baskický třešňový koláč
70 min.
Ingredience
- 30gramůMandle
- 210gramůMáslo čerstvé
- 280gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůCukr krupice
- 4lžíceDžem třešňový
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Mouku nasypeme do mísy, do středu rozklepneme vejce, přidáme dva žloutky, 200g másla, cukr, špetku soli a mleté mandle. Promícháme v husté těsto, vyválíme kouli, zakryjeme a necháme 2hodiny odpočinout při pokojové teplotě.
- 2Troubu předehřejeme na 210C.
- 3Kruhovou formu vymažeme, vysypeme moukou. Dvě třetiny těsta rozválíme, vložíme do formy, vytvoříme silný okraj a potřeme třešňovým džemem.
- 4Přikryjeme zbytkem těsta, které rovněž rozválíme, okraje těsta k sobě přitisknemem mokrými prsty.
- 5Koláč potřeme vaječným žloutkem a pečeme 40minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.