Bavorská sekaná pečeně
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200mililitrůVoda pitná
- 800gramůHovězí maso zadní
- 200gramůVepřová plec
- 250gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaMuškátový květ
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
53 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
517 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté hovězí a vepřové maso osušíme, nakrájíme na kousky a umeleme – každý druh odděleně.
- 2Mleté hovězí propracujeme, osolíme a smícháme s drobně nakrájenou slaninou, mletým vepřovým masem, muškátem a pepřem. Při hnětení přidáme tolik vody, aby vznikla vláčná hmota.
- 3Pekáč vymažeme máslem a na dno nasypeme oloupanou, nasekanou cibuli. Potom pekáč naplníme masovou směsí, povrch upravíme a potřeme trochou vody.
- 4Sekanou pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.