Bazalková majonéza
15 min.
Ingredience
- Základní majonéza [40375]
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 2lžičkyLimetková šťáva
- 1lžičkaOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžícePesto
- 250mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
73 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
26 mg
Cukr
110 mg
Postup přípravy
- 1Základní majonéza [40375]:
- 2Do mísy vyklepneme žloutky, přidáme hořčici, vinný ocet, sůl a šleháme. Za stálého šlehání přidáváme po kapkách olivový olej. Pokračujeme ve šlehání, dokud směs nezhoustne.
- 3Nakonec přimícháme limetkovou šťávu, bazalkové pesto, osolíme, opepříme a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.