Bažant dušený s jablky na smetaně
90 min.
Ingredience
- 120gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 200gramůZakysaná smetana
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 300gramůJablka
- 500gramůBažant obecný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1090 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
78 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého bažanta rozdělíme na 8 dílů a protkneme částí slaniny nakrájené na klínky.
- 2Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a v hrnci zlehka osmahneme spolu s máslem a oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Přidáme bažanta, osolíme, opepříme a zvolna dusíme doměkka.
- 3Krátce před koncem dušení přidáme oloupaná, na kousky nakrájená jablka. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a pokrm jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.