Bažant na bezinkách

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1652 kcal
Bílkoviny
133 g
Tuky
103 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
651 mg
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220C.
  • 2
    Bažanta omyjeme, osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme maso a pečeme asi 20minut tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Během pečení poléváme zeleninovým vývarem. Poté maso vyjmeme a uchováváme horké.
  • 3
    Do šťávy z pekáče přilijeme bezinkovou šťávu, krátce povaříme dokud nezhoustne, přidáme smetanu a ještě provaříme. Omáčku rozmixujeme, vmícháme rozpuštěné vychlazené máslo, přidáme bezinky a omáčku prohřejeme.
  • 4
    Bažanta naporcujeme, podáváme s horkou omáčkou a bramborovými knedlíky nebo salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.