Bažant na bezinkách
50 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůOlej stolní
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusBažant obecný
- 1špetkaSůl
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 500mililitrůSirup bezinkový
- 1lžíceBezinky
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1652 kcal
Bílkoviny
133 g
Tuky
103 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
651 mg
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220C.
- 2Bažanta omyjeme, osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme maso a pečeme asi 20minut tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Během pečení poléváme zeleninovým vývarem. Poté maso vyjmeme a uchováváme horké.
- 3Do šťávy z pekáče přilijeme bezinkovou šťávu, krátce povaříme dokud nezhoustne, přidáme smetanu a ještě provaříme. Omáčku rozmixujeme, vmícháme rozpuštěné vychlazené máslo, přidáme bezinky a omáčku prohřejeme.
- 4Bažanta naporcujeme, podáváme s horkou omáčkou a bramborovými knedlíky nebo salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.