Bažant na houbách
100 min.

Ingredience
- 1000gramůBažant obecný
- 50gramůAnglická slanina
- 120gramůCibule
- 150gramůHouby čerstvé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
39 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bažanta oškubeme, vyvrhneme, dočistíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Prorostlou slaninu nakrájíme na menší hranolky a bažanta prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky.
- 2V pekáči rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, houby, osmahneme, přiložíme bažanta, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi 1 hodinu, občas bažanta poléváme výpekem a podle potřeby podléváme. Bažanta vyjmeme, naporcujeme, šťávu v pekáči zaprášíme moukou a povaříme na požadovanou hustotu.
- 3Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.