Bažant na hříbkách
80 min.
Ingredience
- 1200gramůBažant obecný
- 150gramůSlanina vepřová
- 7gramůKmín drcený
- 12gramůSůl
- 250gramůHříbky čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3gramyPepř černý celý
- 600gramůBramborová kaše
- 150mililitrůVíno červené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
48 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykuchaného a očištěného bažanta naporcujeme, hříbky nebo jiné tvrdé houby nakrájíme na silnější plátky, slaninu na kostičky. Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme plátky hub, okmínujeme, přisypeme kostičky slaniny, vyskládáme porce bažanta, na každou porci položíme hoblinku másla, osolíme, opepříme celým pepřem a vložíme pekáček do trouby asi na 10 minut. Nyní podlijeme troškou vína a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení necháme tekutinu téměř odpařit. Upečené porce bažanta upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a povrch kaše ozdobíme plátky upečených hříbků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.