Bažant na hříbkách

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
48 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchaného a očištěného bažanta naporcujeme, hříbky nebo jiné tvrdé houby nakrájíme na silnější plátky, slaninu na kostičky. Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme plátky hub, okmínujeme, přisypeme kostičky slaniny, vyskládáme porce bažanta, na každou porci položíme hoblinku másla, osolíme, opepříme celým pepřem a vložíme pekáček do trouby asi na 10 minut. Nyní podlijeme troškou vína a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení necháme tekutinu téměř odpařit. Upečené porce bažanta upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a povrch kaše ozdobíme plátky upečených hříbků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.