Bažant na paprice

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
39 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu s cibulí a osmahneme. Přiložíme porce bažanta, podlijeme troškou vody a pekáček dáme do trouby péct. Porce občas poléváme vypečeným tukem a dbáme, aby se paprika nespálila. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení přilijeme smetanu, zahustíme světlou jíškou a dopečeme.
  • 3
    Porce bažanta rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme paprikovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.