Bažant na paprice
90 min.
Ingredience
- 1200gramůBažant obecný
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 50gramůSlanina vepřová
- 60gramůCibule
- 480gramůKnedlík kynutý
- 30gramůJíška hotová světlá
- 200mililitrůSmetana na vaření
- 1decilitrVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
39 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu s cibulí a osmahneme. Přiložíme porce bažanta, podlijeme troškou vody a pekáček dáme do trouby péct. Porce občas poléváme vypečeným tukem a dbáme, aby se paprika nespálila. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení přilijeme smetanu, zahustíme světlou jíškou a dopečeme.
- 3Porce bažanta rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme paprikovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.