Bažant na pórku
85 min.
Ingredience
- 1kusBažant obecný
- 125gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 10kusůŽampiony čerstvé
- 3lžíceBrusinky
- 0,5kusPórek
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
889 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
53 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého bažanta osolíme, prošpikujeme větší částí slaniny a vložíme do pekáčku na rozpuštěné máslo. Zbylou slaninu položíme na bažantí prsíčka, přidáme na kolečka nakrájený pórek, celý pepř, podlijeme a zvolna pečeme.
- 2Když bažant zlátne, přidáme nasekané žampiony a ještě chvíli dusíme.
- 3Upečeného bažanta ozdobíme brusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.