Bažant na rybízu

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
927 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
58 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
613 mg
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanty omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme do něj bažanty. V troubě pečeme dorůžova asi 20 minut, průběžně poléváme vývarem. Bažanty vyjmeme a uložíme na teplé místo.
  • 2
    K vypečené šťávě přidáme 500 g rybízu a prudce vaříme asi 10 minut. Šťávu přecedíme. Vmícháme smetanu a znovu povaříme.
  • 3
    Omáčku vložíme do mixéru a zašleháme do ní studené máslo. Přidáme rybíz a omáčku krátce prohřejeme. Bažanty naporcujeme a podáváme v horké omáčce. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.