Bažant na rybízu
80 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyBažant obecný
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej stolní
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 80gramůMáslo čerstvé
- 540gramůRybíz černý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
927 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
58 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
613 mg
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanty omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme do něj bažanty. V troubě pečeme dorůžova asi 20 minut, průběžně poléváme vývarem. Bažanty vyjmeme a uložíme na teplé místo.
- 2K vypečené šťávě přidáme 500 g rybízu a prudce vaříme asi 10 minut. Šťávu přecedíme. Vmícháme smetanu a znovu povaříme.
- 3Omáčku vložíme do mixéru a zašleháme do ní studené máslo. Přidáme rybíz a omáčku krátce prohřejeme. Bažanty naporcujeme a podáváme v horké omáčce. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.