Bažant na slanině
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 150gramůAnglická slanina
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 1kilogramBažant obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
44 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
446 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očistíme bažanta, osolíme uvnitř i zvenčí, dovnitř dáme máslo promíchané s petrželkou.
- 2Bažanta zabalíme do plátků slaniny a ovineme nití.
- 3Masový vývar a nakrájenou cibuli zahřejeme a do základu dáme bažanta.
- 4Přiklopíme pokličkou a půl hodiny pozvolna dusíme.
- 5Poté odklopíme a do vyhřáté trouby dáme bažanta dopéct.
- 6Během pečení podléváme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.