Bažant na smetaně

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1305 kcal
Bílkoviny
132 g
Tuky
81 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
448 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného bažanta omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Do vnitřku bažanta vložíme kousek másla.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme máslo a vložíme na něj bažanta prsíčky dolů. Přidáme oloupanou, na poloviny rozkrojenou cibuli, maso potřeme rozehřátým máslem a pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Potom bažanta obrátíme, podlijeme smetanou a za občasného přelévání šťávou upečeme doměkka.
  • 4
    Cibuli vyjmeme a do šťávy vmícháme citronovou šťávu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.