Bažant na smetaně
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusBažant obecný
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1305 kcal
Bílkoviny
132 g
Tuky
81 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
448 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěného bažanta omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Do vnitřku bažanta vložíme kousek másla.
- 2V kastrolu rozehřejeme máslo a vložíme na něj bažanta prsíčky dolů. Přidáme oloupanou, na poloviny rozkrojenou cibuli, maso potřeme rozehřátým máslem a pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 3Potom bažanta obrátíme, podlijeme smetanou a za občasného přelévání šťávou upečeme doměkka.
- 4Cibuli vyjmeme a do šťávy vmícháme citronovou šťávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.