Bažant na víně s jablky
70 min.
Ingredience
- 1kusBažant obecný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyJalovec
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 60gramůSlanina vepřová
- 400mililitrůVíno červené
- 2kusyHřebíček
- 1lžíceMarmeláda rybízová
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1363 kcal
Bílkoviny
136 g
Tuky
66 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Dobře očištěného bažanta naporcujeme, osolíme, opepříme a vložíme do rendlíku, v němž jsme rozškvařili drobně posekanou slaninu, zpěnili cibuli nakrájenou nadrobno a přidali máslo. Poté přilijeme polovinu vína, pod poklicí dusíme asi půl hodiny. Maso občas obrátíme. Do omáčky přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka bez jádřinců, hřebíček, jalovec a vlijeme zbytek vína. Maso dusíme doměkka. Na závěr vmícháme rybízovou marmeládu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.