Bažant na víně s jablky

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1363 kcal
Bílkoviny
136 g
Tuky
66 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očištěného bažanta naporcujeme, osolíme, opepříme a vložíme do rendlíku, v němž jsme rozškvařili drobně posekanou slaninu, zpěnili cibuli nakrájenou nadrobno a přidali máslo. Poté přilijeme polovinu vína, pod poklicí dusíme asi půl hodiny. Maso občas obrátíme. Do omáčky přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka bez jádřinců, hřebíček, jalovec a vlijeme zbytek vína. Maso dusíme doměkka. Na závěr vmícháme rybízovou marmeládu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.