Bažant na žampionech

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
43 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanta omyjeme, osušíme, zvenčí i zevnitř osolíme. Šalotku oloupeme, nadrobno nasekáme. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kroužky. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince, dužinu nakrájíme na kostičky. Chléb také nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Třetinu pórku, kostičky jablek a chleba osmažíme na 1 lžíci másla. Okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Směsí naplníme bažanta a břišní dutinu uzavřeme párátky.
  • 3
    Bažanta položíme do pekáče a prsíčka obložíme slaninou. V troubě pečeme při 200 °C asi 1 hodinu.
  • 4
    Žampiony očistíme a otřeme. Zbytek másla rozehřejeme, osmažíme na něm zbývající pórek. Přidáme žampiony a smažíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a vmícháme brusinky. Bažanta naporcujeme a podáváme s pórkovo-houbovou směsí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.