Bažant na žampionech
90 min.
Ingredience
- 1200gramůBažant obecný
- 40gramůŠalotka
- 300gramůPórek
- 40gramůChléb konzumní
- 200gramůJablka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůTymián čerstvý
- 50gramůAnglická slanina
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceKompot brusinkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
43 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanta omyjeme, osušíme, zvenčí i zevnitř osolíme. Šalotku oloupeme, nadrobno nasekáme. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kroužky. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince, dužinu nakrájíme na kostičky. Chléb také nakrájíme na kostičky.
- 2Třetinu pórku, kostičky jablek a chleba osmažíme na 1 lžíci másla. Okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Směsí naplníme bažanta a břišní dutinu uzavřeme párátky.
- 3Bažanta položíme do pekáče a prsíčka obložíme slaninou. V troubě pečeme při 200 °C asi 1 hodinu.
- 4Žampiony očistíme a otřeme. Zbytek másla rozehřejeme, osmažíme na něm zbývající pórek. Přidáme žampiony a smažíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a vmícháme brusinky. Bažanta naporcujeme a podáváme s pórkovo-houbovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.