Bažant na žampionech s husími játry
75 min.
Ingredience
- 800gramůBažant obecný
- 200gramůSlanina vepřová
- 10gramůSůl
- 100gramůCibule
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 3decilitryHovězí vývar základní
- 150gramůJátra husí
- 1decilitrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
911 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
68 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěného bažanta protkneme a naplníme slaninou, osolíme vevnitř i na povrchu a pevně svážeme provázkem. V pekáči osmahneme na 50g másla cibuli nasekanou nadrobno, na tento základ vložíme bažanta a opečeme z každé strany. Přidáme nové koření, pepř a nožičky z žampionů, které použijeme na omáčku. Zalijeme vývarem a zakryté dusíme v troubě při střední teplotě asi 30 minut.
- 2Zatím žampiony a husí játra nakrájené na plátky opečeme na zbylém másle, zalijeme vínem a krátce podusíme, hotové osolíme.
- 3Upečené bažanty vyjmeme a naporcujeme, šťávu scedíme a smícháme s játry a žampiony. Podáváme porci bažanta ozdobenou plátky jater a žampionů, přelitou sosem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.