Bažant pečený na ovoci

120 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1252 kcal
Bílkoviny
136 g
Tuky
61 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a vykuchaného bažanta osolíme, zabalíme do slaniny, ovážeme a za častého polévání upečeme v troubě doměkka.
  • 2
    Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, z bobulí vína odstraníme pecičky.
  • 3
    Upečeného bažanta vyjmeme a necháme na teplém místě. Omáčku zbavíme tuku, přidáme k ní vývar a vložíme na několik minut ovoce.
  • 4
    Bažanta na míse obložíme ohřátým ovocem a pokropíme trochou omáčky. Zbylou omáčku podáváme v omáčníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.