Bažant pečený na ovoci
120 min.
Ingredience
- 1kusBažant obecný
- 200gramůHroznové víno
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 50gramůAnglická slanina
- 4kusyPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1252 kcal
Bílkoviny
136 g
Tuky
61 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a vykuchaného bažanta osolíme, zabalíme do slaniny, ovážeme a za častého polévání upečeme v troubě doměkka.
- 2Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, z bobulí vína odstraníme pecičky.
- 3Upečeného bažanta vyjmeme a necháme na teplém místě. Omáčku zbavíme tuku, přidáme k ní vývar a vložíme na několik minut ovoce.
- 4Bažanta na míse obložíme ohřátým ovocem a pokropíme trochou omáčky. Zbylou omáčku podáváme v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.