Bažant pečený na roštu

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
51 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
27 mg
Vápník
41 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé bažanty očistíme, vykucháme, opálíme, opláchneme a rozpůlíme. Prsa a stehna protkneme slaninou, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme je v chladu krátce odležet.
  • 2
    Bažanta pečeme po obou stranách za občasného potírání olejem doměkka.
  • 3
    Porce bažanta podáváme ihned po upečení, s naseknutými klouby. Na talíř dáme vždy část bílého a část tmavého masa (prsa - stehna), ozdobené bylinkovým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.