Bažant pečený na slanině

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
48 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
351 mg
Cukr
637 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bažanty očistíme, vykucháme, opálíme a opláchneme. Poloviční dávkou slaniny protkneme prsa a stehna, osolíme je zevně i uvnitř a pomocí jehlice nebo provázku je ztvarujeme.
  • 2
    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme dorůžova na zbylé dávce slaniny, kterou jsme nakrájeli na kostičky a částečně roztavili. Zastříkneme vodou, vložíme připravené bažanty, přidáme polovinu dávky másla, koření a za občasného přelévání pečeme doměkka. Během pečení doléváme vodu a dbáme, aby se šťáva a cibule nepřipálily. Staršího bažanta dusíme pod poklicí a teprve potom dopékáme.
  • 3
    Upečené maso vyjmeme, šťávu rozředíme vodou, dosolíme a přidáme zbylé máslo pro zjemnění.
  • 4
    Porce bažanta podáváme vždy s naseknutými klouby a na talíř dáme pokaždé část bílého a část tmavého masa (prsa - stehna) přelité necezenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.