Bažant pečený na slanině
80 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 3300gramůBažant obecný
- 2gramyPepř černý celý
- 30gramůSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2gramyNové koření celé
- 600mililitrůVoda pitná
- 200gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
48 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
351 mg
Cukr
637 mg
Postup přípravy
- 1Bažanty očistíme, vykucháme, opálíme a opláchneme. Poloviční dávkou slaniny protkneme prsa a stehna, osolíme je zevně i uvnitř a pomocí jehlice nebo provázku je ztvarujeme.
- 2Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme dorůžova na zbylé dávce slaniny, kterou jsme nakrájeli na kostičky a částečně roztavili. Zastříkneme vodou, vložíme připravené bažanty, přidáme polovinu dávky másla, koření a za občasného přelévání pečeme doměkka. Během pečení doléváme vodu a dbáme, aby se šťáva a cibule nepřipálily. Staršího bažanta dusíme pod poklicí a teprve potom dopékáme.
- 3Upečené maso vyjmeme, šťávu rozředíme vodou, dosolíme a přidáme zbylé máslo pro zjemnění.
- 4Porce bažanta podáváme vždy s naseknutými klouby a na talíř dáme pokaždé část bílého a část tmavého masa (prsa - stehna) přelité necezenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.