Bažant pečený s jablky

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
41 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a omytého bažanta osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme. Maso opepříme, poprášíme hladkou moukou a po všech stranách opečeme na části másla a vyjmeme.
  • 2
    Ve výpeku opečeme oloupaná, na plátky nakrájená jablka bez jádřinců a polovinu urovnáme do pekáče vymaštěného máslem. Na jablka položíme bažanta, obložíme zbylými jablky, zalijeme smetanou a přidáme zbylé máslo. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení bažanta obrátíme a přelijeme vypečenou šťávou.
  • 3
    Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.