Bažant pečený s jablky
80 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1000gramůBažant obecný
- 80gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 3kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
41 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého bažanta osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme. Maso opepříme, poprášíme hladkou moukou a po všech stranách opečeme na části másla a vyjmeme.
- 2Ve výpeku opečeme oloupaná, na plátky nakrájená jablka bez jádřinců a polovinu urovnáme do pekáče vymaštěného máslem. Na jablka položíme bažanta, obložíme zbylými jablky, zalijeme smetanou a přidáme zbylé máslo. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení bažanta obrátíme a přelijeme vypečenou šťávou.
- 3Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.