Bažant po normandsku

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
49 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bažanta omyjeme a osušíme. Zevnitř ho potřeme solí,
  • 2
    pepřem a paprikou, zvenčí i tymiánem. Prsíčka obložíme slaninou.
  • 3
    Rozpustíme polovinu másla a bažanta smažíme asi 15 minut. Přilijeme džus, pekáč přiklopíme. Na mírném ohni dusíme asi 60 minut. Mezitím bažanta obrátíme a průběžně poléváme vypečenou šťávou. Po hodině pekáč odkryjeme a bažanta pečeme dalších 30 minut.
  • 4
    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, dužinu rozkrojíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na tenké plátky. Ihned je pokapeme citronovou šťávou. Zbytek másla rozpustíme a plátky jablek smažíme asi 5 minut. Přilijeme calvados a smetanu. Osolíme, opepříme a necháme 2 minuty odstát.
  • 5
    Bažanta naporcujeme a podáváme s dušenými jablky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.