Bažant po normandsku
120 min.
Ingredience
- 1kilogramBažant obecný
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůTymián čerstvý
- 60gramůSlanina vepřová
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 3lžíceCalvados
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 750gramůJablka
- 150mililitrůDžus jablečný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
49 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Bažanta omyjeme a osušíme. Zevnitř ho potřeme solí,
- 2pepřem a paprikou, zvenčí i tymiánem. Prsíčka obložíme slaninou.
- 3Rozpustíme polovinu másla a bažanta smažíme asi 15 minut. Přilijeme džus, pekáč přiklopíme. Na mírném ohni dusíme asi 60 minut. Mezitím bažanta obrátíme a průběžně poléváme vypečenou šťávou. Po hodině pekáč odkryjeme a bažanta pečeme dalších 30 minut.
- 4Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, dužinu rozkrojíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na tenké plátky. Ihned je pokapeme citronovou šťávou. Zbytek másla rozpustíme a plátky jablek smažíme asi 5 minut. Přilijeme calvados a smetanu. Osolíme, opepříme a necháme 2 minuty odstát.
- 5Bažanta naporcujeme a podáváme s dušenými jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.