Bažant s hruškami a sýrem
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžíceMartell cognac
- 3kusyHrušky
- 4lžíceKompot brusinkový
- 120gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 800gramůBažant obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
26 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého bažanta osolíme a naplníme sýrem obaleným v nadrceném pepři.
- 2Bažanta vložíme na pekáč a pečeme asi 45 minut v troubě, nejdříve pod pokličkou.
- 3V polovině doby pečení pokličku odstraníme a k masu přidáme oloupané, rozpůlené hrušky zbavené jádřinců.
- 4Upečeného bažanta polijeme koňakem, zapálíme a krátce flambujeme.
- 5Podáváme s brusinkovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.