Bažant s hruškami a sýrem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
26 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a omytého bažanta osolíme a naplníme sýrem obaleným v nadrceném pepři.
  • 2
    Bažanta vložíme na pekáč a pečeme asi 45 minut v troubě, nejdříve pod pokličkou.
  • 3
    V polovině doby pečení pokličku odstraníme a k masu přidáme oloupané, rozpůlené hrušky zbavené jádřinců.
  • 4
    Upečeného bažanta polijeme koňakem, zapálíme a krátce flambujeme.
  • 5
    Podáváme s brusinkovým kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.