Bažant s jablky
85 min.
Ingredience
- 1kusBažant obecný
- 100gramůSlanina vepřová
- 4kusyPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 6kusůJalovec
- 4kusyJablka
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
40 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého bažanta osolíme a prošpikujeme nudličkami slaniny. Zbylou slaninu rozškvaříme.
- 2Na rozškvařené slanině opečeme bažanta po všech stranách, posypeme kořením a podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
- 3Nakonec přidáme oloupaná, jádřinců zbavená jablka a dopečeme. Během pečení bažanta podléváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.