Bažant s jablky a kaštanovým pyré

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
972 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
54 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, jádřince vykrojíme, dužinu nakrájíme
  • 2
    na dílky a podusíme na másle. Nesmí však příliš změknout!
  • 3
    Bažanta omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř potřeme solí. Prsíčka obložíme plátky slaniny a převážeme kuchyňskou nití. Bažanta osmažíme v oleji a pod pokličkou dusíme asi 60 minut. Občas přilijeme trochu vývaru.
  • 4
    Bažanta vyjmeme, kuchyňskou nit odstraníme, maso naporcujeme a uložíme do tepla. Ve vypečené šťávě postupně prohřejeme kaštanové pyré a jablka na ozdobení bažanta.
  • 5
    V pekáči povaříme jablečné víno a zahustíme škrobem. Ochutíme smetanou, solí a pepřem. Bažanta zalijeme omáčkou a podáváme s kaštanovým pyré a jablky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.