Bažant s jablky a kaštanovým pyré
95 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kilogramBažant obecný
- 5gramůSůl
- 100gramůSlanina vepřová
- 4lžíceOlej stolní
- 250mililitrůVývar slepičí
- 250gramůKaštanové pyré
- 225mililitrůVíno jablečné
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 500gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
972 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
54 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, jádřince vykrojíme, dužinu nakrájíme
- 2na dílky a podusíme na másle. Nesmí však příliš změknout!
- 3Bažanta omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř potřeme solí. Prsíčka obložíme plátky slaniny a převážeme kuchyňskou nití. Bažanta osmažíme v oleji a pod pokličkou dusíme asi 60 minut. Občas přilijeme trochu vývaru.
- 4Bažanta vyjmeme, kuchyňskou nit odstraníme, maso naporcujeme a uložíme do tepla. Ve vypečené šťávě postupně prohřejeme kaštanové pyré a jablka na ozdobení bažanta.
- 5V pekáči povaříme jablečné víno a zahustíme škrobem. Ochutíme smetanou, solí a pepřem. Bažanta zalijeme omáčkou a podáváme s kaštanovým pyré a jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.