Bažant s karamelovým ananasem
65 min.
Ingredience
- 1kusAnanas
- 4kusyBažantí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyJalovec
- 80gramůCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceLikér pomerančový
- 100mililitrůZvěřinový vývar
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
29 mg
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme,osušíme, osolíme, opepříme a posypeme drceným jalovcem. Ananas rozčtvrtíme a omyjeme.
- 250 g másla necháme rozpálit a maso na něm opečeme ze všech stran. Cukr rozehřejeme v plochém pekáčku, přidáme zbytek másla a v získané karamelové směsi obalíme řezné plochy ananasu. Ten poté odložíme stranou a do zbytku karamelu přidáme citronovou šťávu, likér a vývar. Uvedeme k varu a odstavíme z plotny, dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Maso servírujeme přelité omáčkou a ozdobené zkaramelizovaným ananasem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.