Bažant se slaninou
75 min.
Ingredience
- 1200gramůBažant obecný
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4gramyJalovec
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 10gramůSůl
- 1gramBobkový list
- 1gramTymián sušený
- 600gramůBramborová kaše
- 200gramůSlanina vepřová
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
46 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a porce bažanta jimi prošpikujeme. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, nasypeme do pekáčku, přiložíme porce bažanta, přidáme kousek másla, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, tymiánem a osolíme. Podlijeme trochou vody a pekáček vložíme do trouby péct. Během pečení podléváme po troškách vodou.
- 2Upečené porce bažanta rozdělíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.