Bažant se zelím
90 min.
Ingredience
- 1200gramůBažant obecný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 12gramůSůl
- 200gramůVepřový bok uzený
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 3gramyJalovec
- 1gramTymián sušený
- 1gramBobkový list
- 80gramůCibule
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 480gramůZelí červené - sterilizované
- 150mililitrůVíno červené
- 4gramyCukr krupice
- 20mililitrůOcet vinný červený
- 600gramůBrambory vařené
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
35 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vykuchaného a očištěného bažanta naporcujeme, potřeme rozpuštěným máslem a osolíme. Uzený bok bez kosti nakrájíme na malé kostičky, nasypeme do pekáčku, přiložíme porce bažanta, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, tymiánem, bobkovým listem, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. Mezitím připravíme zelí. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, přidáme scezené červené zelí ze sklenice, přilijeme červené víno, osolíme, podle chuti okyselíme octem a dosladíme cukrem. Dusíme asi 20 minut.
- 2Upečené porce bažanta upravíme na talíře, doplníme dušeným zelím a podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.