Bažant servírovaný s kapustou
80 min.
Ingredience
- 4kusyBažantí stehno
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kilogramKapusta hlávková
- 1lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 30gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 3lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
171 mg
Postup přípravy
- 1Stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, kapustu opláchneme, necháme okapat, listy pokrájíme na nudličky.
- 2Předehřejeme troubu na 180 °C, do pekáče vlijeme olej, vložíme máslo a rozehřejeme. Přidáme stehna, opečeme je ze všech stran, zalijeme polovinou drůbežího vývaru, v troubě pečeme 15 minut. Vyndáme stehna a do pekáče vložíme nudličky z kapusty. Dusíme, zalijeme zbylým vývarem, vrátíme zpět stehna a přikryjeme pekáč poklicí. Dusíme v troubě 30 minut.
- 3Vmícháme do kapusty zakysanou smetanu a povaříme několik minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.