Bažantí polévka s houbami
100 min.
Ingredience
- 600gramůBažant obecný
- 250gramůZelenina kořenová
- 1800mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 100gramůHouby čerstvé
- 2gramyBobkový list
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůJíška hotová světlá
- 2gramyYzop
- 2gramyKoriandr mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 mg
Postup přípravy
- 1Oškubaného a vykuchaného bažanta vložíme do hrnce, přidáme kořenovou zeleninu, očištěné houby, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a vaříme doměkka.
- 2Polévku scedíme, maso obereme od kostí, vrátíme do vývaru, zeleninu nakrájíme na kostičky, houby na plátky a také vrátíme do vývaru. Celé koření vyhodíme. Polévku zahustíme světlou jíškou, přimícháme smetanu, ochutíme yzopem, koriandrem, solí, pepřem, provaříme a odstavíme.
- 3Polévku nalijeme do hlubokých talířů a ještě teplou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.