Bažantí polévka s houbami

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oškubaného a vykuchaného bažanta vložíme do hrnce, přidáme kořenovou zeleninu, očištěné houby, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a vaříme doměkka.
  • 2
    Polévku scedíme, maso obereme od kostí, vrátíme do vývaru, zeleninu nakrájíme na kostičky, houby na plátky a také vrátíme do vývaru. Celé koření vyhodíme. Polévku zahustíme světlou jíškou, přimícháme smetanu, ochutíme yzopem, koriandrem, solí, pepřem, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Polévku nalijeme do hlubokých talířů a ještě teplou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.