Bažanti v rajčatové omáčce
60 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 1decilitrVoda pitná
- 1litrVíno bílé
- 8decilitrůOlej rostlinný
- 5gramůSůl
- 2kusyCibule
- 5gramůPepř černý mletý
- 1500gramůBažant obecný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1793 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
157 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bažanty naporcujeme, dáme do hrnce s poklicí, zalijeme vínem a olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř a necháme přiklopené marinovat do druhého dne.
- 2Jednotlivé porce vyjmeme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji na pánvi. Do hrnce s marinádou přidáme rozmixovaná rajčata, porce bažanta, trochu vody a vše vaříme asi 30 minut, dokud maso není měkké. Maso naservírujeme na talíř, omáčku necháme ještě chvilku povařit a ihned nalijeme na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.