Béarnská tomatová omáčka
65 min.
Ingredience
- 400mililitrůVíno bílé
- 10gramůEstragon
- 800gramůMáslo čerstvé
- 10kusůVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 3kusyŠalotka
- 400mililitrůOcet estragonový
- 200mililitrůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1960 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
185 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
218 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme víno a estragonový ocet. Přisypeme posekanou šalotku, lístky estragonu, sůl, pepř a přidáme 1 lžíci másla. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří více než o polovinu, přibližně 30 minut. Hrnec odstavíme a necháme mírně vychladnout.
- 2Metlou vmícháme žloutky, vrátíme hrnec na plotnu a na mírném ohni přimícháváme změklé máslo. Vaříme aspoň 15 minut, aby se tekutina zčásti odpařila a omáčka zhoustla. Nakonec vmícháme hustý rajčatový protlak, necháme projít varem a odstavíme z plotny. Omáčku přecedíme přes jemné sítko a dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.