Béarnská tomatová omáčka

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1960 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
185 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
218 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme víno a estragonový ocet. Přisypeme posekanou šalotku, lístky estragonu, sůl, pepř a přidáme 1 lžíci másla. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří více než o polovinu, přibližně 30 minut. Hrnec odstavíme a necháme mírně vychladnout.
  • 2
    Metlou vmícháme žloutky, vrátíme hrnec na plotnu a na mírném ohni přimícháváme změklé máslo. Vaříme aspoň 15 minut, aby se tekutina zčásti odpařila a omáčka zhoustla. Nakonec vmícháme hustý rajčatový protlak, necháme projít varem a odstavíme z plotny. Omáčku přecedíme přes jemné sítko a dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.