Bedly smažené v pivním těstíčku
20 min.
Ingredience
- 16kusůBedly čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžíceStrouhanka
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 50mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
223 mg
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Z bedel odřízneme hlavičky, očistíme je, omyjeme studenou vodou a necháme okapat. Potom je postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a solí, a nakonec ve strouhance.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, obalené houby v něm z obou stran usmažíme dozlatova a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.