Bednářská matelota
110 min.
Ingredience
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 900gramůTelecí hruď
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno červené
- 12kusůCibulka jarní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
40 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky, vhodíme je na několik minut do vařící vody a potom je přelijeme studenou vodou.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vínem. Přidáme maso, cibulky, mrkev nakrájenou na kostičky, svazek bylinek, sůl a pepř.
- 3Vše necháme na mírném ohni probublávat asi 90 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.