Bělice se zeleninou

75 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
38 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby bělice očistíme, omyjeme, každou rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě. Ryby vykucháme, vyřízneme páteřní kosti, odřízneme hlavu, všechny ploutve a vzniklé filety vykostíme. Znovu je omyjeme a osušíme. Očistíme a omyjeme pórek, karotku a zeleninu pokrájíme na plátky.
  • 2
    Pekáček vytřeme máslem (50 g). Na dno dáme 1/3 ryb, které osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme 1/3 zeleniny. Toto opakujeme ještě 2x.
  • 3
    V misce si rozmícháme v zakysané smetaně bílé víno a ryby polijeme. Celý povrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a strouhankou. Pokapeme rozpuštěným máslem (60 g) a dáme do předehřáté trouby na 200°C péct. Bělice pečeme přibližně 40 minut dozlatova. Horké porce ryb se zeleninou rozdělíme na talíře, a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.