Bělice se zeleninou
75 min.
Ingredience
- 1kilogramBělice
- 2kusyPórek
- 3kusyKarotka
- 110gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1decilitrVíno bílé
- 3lžíceStrouhanka
- 70gramůSýr Čedar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
38 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Ryby bělice očistíme, omyjeme, každou rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě. Ryby vykucháme, vyřízneme páteřní kosti, odřízneme hlavu, všechny ploutve a vzniklé filety vykostíme. Znovu je omyjeme a osušíme. Očistíme a omyjeme pórek, karotku a zeleninu pokrájíme na plátky.
- 2Pekáček vytřeme máslem (50 g). Na dno dáme 1/3 ryb, které osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme 1/3 zeleniny. Toto opakujeme ještě 2x.
- 3V misce si rozmícháme v zakysané smetaně bílé víno a ryby polijeme. Celý povrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a strouhankou. Pokapeme rozpuštěným máslem (60 g) a dáme do předehřáté trouby na 200°C péct. Bělice pečeme přibližně 40 minut dozlatova. Horké porce ryb se zeleninou rozdělíme na talíře, a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.