Běloruská kopýtka
35 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 160gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaSoda jedlá
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 200gramůSlanina vepřová
- 100gramůSádlo škvařené
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
59 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory nastrouháme, vymačkáme vodu, přidáme mouku, vejce, sůl a jedlou sodu a vymícháme velmi husté těsto.
- 2Velkou naběračkou těsto vkládáme na rozpálené sádlo, lžící hromádky těsta zploštíme na placičky silné asi 2 cm, které rychle po obou stranách opékáme.
- 3Opečená kopýtka vložíme na 2-3 minuty do vroucí osolené vody, uvařená vyndáváme drátěnou naběračkou.
- 4Kopýtka podáváme politá zakysanou smetanou a rozškvařenou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.