Benátské kuřecí řízky
80 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůDýně
- 150gramůŠunka dušená
- 4lžíceSýr Ementál (Primátor)
- 250mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
22 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
520 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na másle orestujeme oloupanou, na kostičky nakrájenou dýni, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou doměkka. Přebytečnou vodu potom slijeme, měkkou dýni rozmělníme vidličkou na kaši a necháme ji vychladnout.
- 2Omytá kuřecí prsa naklepeme, osolíme a na oleji opečeme po obou stranách. Maso dáme do zapékací mísy, poklademe plátky šunky a na každý řízek naklademe dýňovou kaši promíchanou s nastrouhaným sýrem. V horké troubě zapečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.