Benátské palačinky

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
42 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Náplň: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené hříbky a za občasného míchání je 2-3 minuty smažíme. Přidáme mouku, mícháme a postupně přiléváme vývar. Průběžně promícháváme a asi 10 minut zvolna vaříme. Přidáme kuřecí maso, tymián, dochutíme pepřem a solí. Opláchnutý špenát asi 2 minuty zahříváme, potom necháme dobře okapat a vymačkáme všechnu přebytečnou vodu. Přidáme máslo a muškátový oříšek. Špenát rozložíme do nízké zapékací misky.
  • 2
    Směs masa a hub rozdělíme na 8 palačinek, stočíme je a vyrovnáme v jedné vrstvě na špenát.
  • 3
    Posypeme sýrem a pečeme dozlatova asi 25 minut v předehřáté troubě při 190 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.