Benátské palačinky
40 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 125gramůSýr Parmezán
- 8kusůPalačinky
- 60gramůMáslo čerstvé
- Náplň
- 375gramůHříbky čerstvé
- 45gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 375gramůKuřecí maso vařené
- 10gramůTymián čerstvý
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
42 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Náplň: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené hříbky a za občasného míchání je 2-3 minuty smažíme. Přidáme mouku, mícháme a postupně přiléváme vývar. Průběžně promícháváme a asi 10 minut zvolna vaříme. Přidáme kuřecí maso, tymián, dochutíme pepřem a solí. Opláchnutý špenát asi 2 minuty zahříváme, potom necháme dobře okapat a vymačkáme všechnu přebytečnou vodu. Přidáme máslo a muškátový oříšek. Špenát rozložíme do nízké zapékací misky.
- 2Směs masa a hub rozdělíme na 8 palačinek, stočíme je a vyrovnáme v jedné vrstvě na špenát.
- 3Posypeme sýrem a pečeme dozlatova asi 25 minut v předehřáté troubě při 190 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.