Benátský platýz

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
21 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety pokapeme citronem, osolíme a opepříme. Přeložíme je napůl a odložíme stranou.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a průběžně promícháváme a připravíme světlou jíšku. Zaléváme mlékem a připravíme bešamel. Dochutíme pepřem a solí.
  • 3
    Špenát vložíme do hrnce pouze s vodou, která na něm ulpěla. Špenát 2 minuty povaříme, až listy povadnou, potom jej necháme okapat.
  • 4
    Ke špenátu přidáme polovinu omáčky a lžící směs přemístíme na mělkou zapékací misku. Na ni vyrovnáme porce ryby, zalijeme zbývající omáčkou a posypeme sýrem.
  • 5
    Zapečeme 30-40 minut v předehřáté troubě při 200°C. Upečenou rybu podáváme horkou s rozpečeným chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.