Benátský platýz
65 min.
Ingredience
- 800gramůPlatýz - filety
- 20mililitrůŠťáva citrónová
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůMléko polotučné
- 750gramůŠpenát listový čerstvý
- 30gramůSýr Parmezán
- 400gramůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
21 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Filety pokapeme citronem, osolíme a opepříme. Přeložíme je napůl a odložíme stranou.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a průběžně promícháváme a připravíme světlou jíšku. Zaléváme mlékem a připravíme bešamel. Dochutíme pepřem a solí.
- 3Špenát vložíme do hrnce pouze s vodou, která na něm ulpěla. Špenát 2 minuty povaříme, až listy povadnou, potom jej necháme okapat.
- 4Ke špenátu přidáme polovinu omáčky a lžící směs přemístíme na mělkou zapékací misku. Na ni vyrovnáme porce ryby, zalijeme zbývající omáčkou a posypeme sýrem.
- 5Zapečeme 30-40 minut v předehřáté troubě při 200°C. Upečenou rybu podáváme horkou s rozpečeným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.