Berek cigáro
70 min.
Ingredience
- 200mililitrůJogurt bílý
- 250gramůMaso mleté - mix
- 60gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 12gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2špetkySůl
- 20mililitrůVoda pitná
- 70mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, jogurtu, vejce, kypřicího prášku a soli si vypracujeme hladké těsto, které vyválíme do kulatého plátu. Kolo podělíme na 8 výsečí.
- 2Mleté maso osmahneme na cibulce a necháme chvíli dusit. Osolíme a opepříme dle chuti.
- 3Na širší okraj výseče dáme masovou nádivku, okraje potřeme vodou a výseč srolujeme. Špičaté konce dobře přimáčkneme, aby náplň nevytekla.
- 4Cigárka osmažíme na oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 5. 2017
Berek cigáro
Musím vyzkoušet 😉