Berek s mletým masem
65 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 12gramůKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůMaso mleté - mix
- 20gramůTuk rostlinný
- 200mililitrůJogurt bílý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 60gramůPaprika červená
- 10gramůPetržel - nať
- 60gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme na rozpáleném tuku zesklovatět, poté přidáme mleté maso a nadrobno pokrájenou petrželku, papriku a rajče. Směs dobře promícháme a dusíme. Necháme vystydnout.
- 2Těsto vypracované z 500 g hladké mouky, 200 ml jogurtu, 1 vejce a prášku do pečiva rozválíme na cca 1 cm silný plát. Ten posypeme přichystanou masovou směsí, srolujeme, konce pečlivě založíme, aby náplň nevytekla ven.
- 3Žloutkem potřenou roládu pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.