Berlínská játra
40 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 600gramůJátra vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusJablka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěná játra omyjeme, osušíme a posypeme směsí mouky, soli a pepře.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo a játra na něm osmažíme po obou stranách.
- 3Na jiné pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a dozlatova osmahneme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli. Vyjmeme z pánve, přilijeme zbylý olej a podusíme na něm oloupané, na plátky nakrájené jablko.
- 4Játra upravíme na talíře a podáváme s cibulí a jablečnými plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.